Oefentherapie Cesar

www.oefentherapeut.nl zorg voor bewegen

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt. Hieronder staan enkele stukjes uit de folder van de beroepsgroep die ik zinvol vind om door te geven. Voor meer interessante informatie gaat u naar www.VvOCM.nl of naar “folder/flyer” op deze site. De praktijk is doordeweeks bereikbaar op 06-55832754

Oefentherapie bij klachten aan het houdings en bewegingsapparaat Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wél op zoek ging naar een oplossing, dan bleek het moeilijk om de klachten goed te duiden, laat staan deze weg te nemen. U vraagt zich af hoe u van uw klacht af kunt komen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten. In deze folder leest u wat een oefentherapeut voor u kan betekenen.

Persoonlijke coaching De oefentherapeut behandelt uw klachten én adviseert. Daarnaast is de oefentherapeut uw persoonlijke coach. Samen werkt u aan verbetering van uw houding en uw bewegingspatroon. Hierbij wordt u gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Aanpassingen in uw houding en uw bewegingspatroon maakt u uzelf hierdoor makkelijker eigen.

De oefentherapeut behandelt (zie ook bij ‘Folders’):

  • hoofdpijn en spanningsklachten
  • arbeidsgerelateerde klachten
  • rug- en bekkenklachten
  • arm-, nek- en schouderklachten
  • ademhalingsklachten
  • motorische klachten
  • incontinentie klachten
  • heup-, knie- en voetklachten
  • chronische aandoeningen
  • klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Bekkenklachten e.d.

Tijdens en/of na de zwangerschap kunt u pijn in de bekkenstreek, liezen en onderrug voelen, welke kan uitstralen naar uw bovenbenen. Hierdoor kunt u staan, lopen of zitten minder lang volhouden of moeite hebben met opstaan en omdraaien in bed.

Ik help u graag op weg.

Wat kunt u verwachten?

Na intake en onderzoek stel ik samen met u het behandelplan op.

In de behandeling leert u uw houding en manier van bewegen te verbeteren en dit toe te passen in het dagelijks leven.

U werkt aan het herstel van de balans tussen inspanning en ontspanning. Heel belangrijk hierbij is om te leren luisteren naar uw lichaam. De adem- en ontspanningsoefeningen helpen u daarbij.

Zo nodig richten we ons op het verbeteren van de spierbalans en de juiste spierspanning rond het bekken en het bevorderen van de stabiliteit. Bij vragen over urineverlies kan ik oefeningen en adviezen geven.

Hierdoor kunt u ook weer meer vertrouwen in uw lichaam krijgen.